Nederlanders die met de bekende misdadige ideologie collaboreren, en die de vele mohammedaanse massamoorden afstrepen tegenover de misdaad van één westerse doortrapper, zijn in hun nopjes.

Allah straft draagster van een gekleurde hoofddoek

Tot hun spijt werden ze in afschuw geklopt door Geert Wilders, die als eerste de moskeemoorden veroordeelde. Maar het belangrijkste was dat de terreurdaad in Nieuw-Zeeland het gênante nieuws over een Amsterdamse IS-school uit de mediaberichtgeving kon verdrijven. Artikel 23 van de Nederlandse grondwet verkondigt de vrijheid van onderwijs. Dat artikel was bedoeld om vrij christelijk onderwijs toe te laten, omdat de meeste protestantse scholen buitengewoon gehecht waren (en soms nog zijn) aan Nederland, dat ze beschouwen als de opvolger van de op protestantse leest geschoeide Republiek der Verenigde Provinciën.

Het duurde een tijdje vooraleer mohammedanen begrepen dat zij ook scholen konden oprichten. Geregeld verschenen hallucinante reportages over wat daar gebeurde. Veel van die instellingen kenden geen lang leven omdat ze geleid werden door heren (nooit dames) die de mogelijkheid zagen subsidies in eigen zak te steken. Andere islamitische scholen gingen ten onder omdat het onderwijs gewoon niets voorstelde. Nederland schrok iedere keer, maar durfde niet reageren op haatscholen, want artikel 23.

Zo’n mislukking was het Islamitisch College van Amsterdam (ICA), waar de leer streng gevolgd werd: volledige scheiding tussen jongens en meisjes, geen enkele prent van een levend wezen, geen noot muziek. Mohammedanencollega’s vertelden de draagster van een hoofddoek verwijtend dat ze geen kinderen kreeg omdat Allah niet wil dat een verdorven wezen nakomelingen heeft. Het vod op haar hoofd was immers gekleurd. Uiteindelijk, in 2010, begrepen sommige ouders dat het ICA hun kinderen tot imbecielen degradeerde en de school alleen een garantie betekende voor een uitkering.

Contact met een terreurgroep

Het ICA was een initiatief van twee Albanese broers die blijkbaar een school een interessantere investering vonden dan cocaïne smokkelen. Ze gaven niet op en probeerden het elders. In Den Haag vingen ze bot, maar een nieuwe poging in Amsterdam werd in 2017 wel een succes. Amsterdam-West was inmiddels fanatiek geïslamiseerd en ze vonden genoeg ouders die hun kroost wilden laten debiliseren in het Cornelius Hagalyceum (vernoemd naar de eerste ambassadeur van de Republiek bij de sultan in Constantinopel).

Vorige week barstte dan een bom. Nationaal terreurcoördinator Pieter-Jaap Aalbersberg liet weten dat haat prediken tegen alles wat Nederlands en democratisch is tot het DNA van de school behoort. Opletten met dat heerschap. Als hoofd van de politie van Amsterdam kroop hij voor het mohammedanisme; hij stuurde zijn agenten massaal naar de vreetpartijen waarmee mohammedanen hun schijnheilige vasten afsluiten. Een paar dagen geleden waarschuwde hij voor de verschrikkelijke Nederlanders die naar aanleiding van Nieuw-Zeeland wel eens boe tegen een haattempel durven roepen. Buiten een varkenskop geworpen naar een moskee en een kleine betoging (rellen uitgelokt door mohammedanen, of wat dacht u anders?), jaren geleden, is hier nog nooit iets gebeurd.

Als dit bedenkelijke type meedeelt dat de schoolleiding contacten had met een terreurgroep en dat “sinds jaar en dag andere extremistische elementen” rond de school zwermen, kan je er vergif op innemen dat de situatie ernstig is. Tevens werd bekend dat de leerlingen en leraars toneelstukjes opvoerden iedere keer wanneer schoolinspecteurs over de vloer komen, waarna ze zich een breuk lachen met die onnozele Nederlanders die positieve rapporten schrijven. Namen noemen durfde dappere Aalbersberg niet. Burgemeester Halsema van GroenLinks nodigde, zoals het een naïeve duif past, de ouders uit om hen te wijzen op de gevaren en werd bijna omvergeblazen. Niet alleen uit de buurt, maar uit het hele land daagden fanatieke sympathisanten op. Een brief die ze stuurde naar het bestuur kreeg ze terug met als antwoord een getekende middenvinger. De aanmeldingen voor het volgend schooljaar zijn zelfs verdubbeld. De school sluiten kan niet vanwege de inspectierapporten en de vrijheid van onderwijs. De Amsterdamse vertegenwoordigers van GroenLinks, D66 en de Turks-Marokkaanse neonazipartij Denk willen dat trouwens niet. Nederland moet de adders die het land willen doodbijten blijven financieren.