Dit bericht zal u allicht niet horen op ‘onze’ VRT of andere ‘kwaliteitszenders’, en ook niet lezen in de Vlaamse ‘kwaliteitskranten’, die het wellicht “fake news” zullen vinden, maar het strakke ontradingsbeleid van de Italiaanse rechtse populist en Legabaas Matteo Salvini lijkt te werken.

De illegale migratie naar het Italiaanse schiereiland is onder de coalitieregering van M5S en Lega sterk teruggelopen. In de eerste twee maanden van dit jaar registreerde de overheid 262 illegale migranten; op hetzelfde tijdstip in 2018 waren dat er nog 5.247. Een vermindering met 95 procent.

Vier keer meer uitzettingen dan nieuwe illegalen

Intussen is ook het aantal uitzettingen behoorlijk toegenomen: 1.099 vreemdelingen die onrechtmatig in het land verbleven, werden naar hun thuisland teruggevlogen. Minister van Binnenlandse Zaken Matto Salvini reageerde als volgt op Twitter: “Het aantal uitzettingen was in 2019 viermaal zo hoog als het aantal illegale migranten.”

In juni vorig jaar kwam een regering samengesteld uit de links-populistische Vijfsterrenbeweging van Di Maio en de rechts-populisten van de Lega onder Salvini aan de macht in Italië. De partijloze Guiseppe Conte leidt de coalitie. In vergelijking met 2017 daalde het aantal migranten naar Italië in 2018 met 80,4 procent tot 23.370 personen. Voor Salvini en de Lega zijn deze cijfers bemoedigend. Voor de Italianen die op de Lega hebben gestemd, is het een bewijs dat ze ‘juist’ hebben gestemd.

Deze cijfers zal u niet in onze media vernemen. In de aanloop naar de Europese en Belgische verkiezingen van mei 2019 kun je de mensen maar beter niet op verkeerde gedachten brengen, nietwaar. Stel je voor dat Vlaams Belang hetzelfde beleid zou voeren… en dat het nog zou werken ook? Dan is het hek helemaal van de dam!