Volgende zondag wordt in het Australische Melbourne een Formule 1-race gereden. Wat hebben wij, Vlamingen, met die supersnelle bolides te maken, hoor ik menigeen denken. Wel, beste lezers, ook al interesseert zo’n Grand Prix jullie geen fluit, een man die er zondag in een McLaren aan deelneemt, verdient jullie sympathie om meerdere redenen.

Ten eerste, de Formule 1-coureur Lando Norris, een geboren Engelsman, is vastbesloten dat te doen met een Vlaamse Leeuw op zijn renwagen, en ten tweede is hij de kleinzoon van Hilde Heyse, dochter van Stekens oorlogsburgemeester en pensionaris van het hechteniskamp van Lokeren, Abdon Heyse. En wat het strafste van al is: die Engelsman vertoont geen spoortje van schaamte over zijn verwantschap met zo’n ‘foute’ sibbe in Vlaanderen. Je zou voor minder een Grote Prijs verdienen te winnen!