Na de ophef over kinderen die zich niet meer mogen verkleden als indiaan, Aziaat of sjeik, en het hysterische misbaar over de Joodse karikaturen tijdens het carnaval in Aalst, was plots het hek van de dam over een groep vriendinnen in de carnavalsstoet die allemaal verkleed waren als Afrikaanse vrouwen, inclusief zwarte make-up.

Het huilconcert van de ‘discriminatie-inquisitie’ klonk luid. Het moet niet veel gekker meer worden. De politiek correcte dictatuur van de azijnpissers met het opgeheven vingertje sluipt ongenadig onze samenleving binnen om die te verzieken en elke vorm van humor te bannen. Luckas vander Taelen, niet meteen de grootste conservatieve of rechtse knaap, heeft er nu toch wel zijn bekomst van. Hij twitterde: “Zou het niet eenvoudiger zijn om tegen elke verklede Aalstenaar klacht in te dienen? Ik ben er zeker van dat er altijd wel iemand reden heeft om zich beledigd te voelen.” De nagel op de kop! Zullen we maar meteen de carnavalstraditie en alle humor bannen?