Was links maar voor vervuiling en tegen het klimaat…

0
907

Het klimaat staat dankzij een uitgebreide campagne in de media hoog op de politieke agenda. Op zich is dat een goeie zaak. Wij bij ‘t Pallieterke zijn heel milieubewust, ons vlees komt immers uit de natuur en dat willen we zo houden.

Het nadeel met dat klimaat is wel dat het vooral linkse partijen zijn die dat thema naar zich toetrekken. De lezer van dit kwaliteitsblad weet natuurlijk al langer dan vandaag dat als links zich met iets moeit, de boel pas helemaal om zeep gaat. Het ware beter dat links zich inzette voor milieuvervuiling en verontreiniging. Het zou in een klap opgelost zijn.

Het Klimaatfonds

We zien dat altijd weer trouwens. Wanneer links zich bijvoorbeeld inzet voor armoede, onderwijs, seksuele vrijheid of religieuze tolerantie. Ze zeggen armoede te bestrijden, maar overal waar links het voor het zeggen heeft, zakt de economie ineen en zien we meer armen. Wanneer ze het onderwijs menen te redden, dondert het niveau naar beneden en stijgt de administratieve last. Hun feminisme zette dan weer de deur open voor #metoo en qua religie hebben we het christendom ingeruild voor de islam. Moet er nog zand zijn?

Nu goed, het milieu dus. Hoe gaan ze dat aanpakken dan? Zoals ze alles aanpakken, of beter gezegd afpakken. In dit geval uw spaargeld. Groen wil dat doen door uw spaargeld weg te kapen via inflatie, de socialisten door het rechtstreeks weg te kapen van uw rekening en in een klimaatfonds te steken. Ware het niet dat april nog een dikke maand verwijderd is van ons, iedereen dacht dat die voorstelling van niemand minder dan de Keizer van Oostende een aprilvis was. Een rotte dan, want na Electrawinds en het zilverfonds zou het klimaatfonds ook weer een lege doos blijken.

Belgische Staat is helemaal mee

Het is overduidelijk dat de klimaatbeweging geïnfiltreerd is door links en ze naar aloude traditie weer gewoon ouderwets gaan voor collectivisme, de waan van de dag en economische ongeletterdheid. Ze denken dat als ze Venezuela negeren, wij dat ook zullen doen. Wij raden aan om ze weer te laten uitrazen en hopen dat ze alleen in hun eigen vel snijden. Meer nog, probeer er gebruik van te maken, want als ze zelf écht geloven wat ze zeggen, dan zijn er opportuniteiten. Immers, als de wereld over twaalf jaar vergaat, dan moet je een lening bij de bank ook in dat licht zien. Net zoals vastgoedprojecten aan de kust, die zal toch verdwijnen volgens doemdenkers. We kunnen ze alleen maar aanmoedigen om naar de hoger gelegen gebieden in Wallonië te gaan. Veilig en al socialistisch. Wat willen ze nog meer?

Vandaar, kom je een groene tegen, koop al zijn of haar bezittingen op. Weeg de waarde af een poos voorbij twaalf jaar in de toekomst. Als zij gelijk hebben, kunnen ze nu geld uitgeven. As jij gelijk hebt pluk je wat later de vruchten. De vraag is wat geitenwollen sokken, een wietpijp en een bakfiets allemaal waard zijn tegen dan…

U denkt waarschijnlijk dat dit een radicaal idee is, maar de Belgische staat is zelf al helemaal mee op dit traject. Of dacht u dat onze sociale zekerheid, pensioenen, onderwijs of onze zorgt binnen twaalf jaar echt nog intact gaan zijn? Zeg niet dat niemand u gewaarschuwd heeft.