Wat in de geruchtenmolen al een tijd de ronde deed, is nu bevestigd: de Vlaamse leeuwenvlag zal niet meer dagelijks wapperen op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Jarenlang wapperden aan de Sint-Romboutstoren een Belgische en een Vlaamse vlag. In het jaar 2000 werd de Belgische vlag vervangen door de Mechelse stadsvlag.

Die wijziging kwam er onder meer dankzij N-VA-gemeenteraadslid Marc Hendrickx. Hoeft het gezegd dat de ‘vaderlandslievende’ organisaties daar niet mee konden lachen?

Bart Somers

Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen haalde de Stadslijst van Bart Somers een absolute meerderheid. De N-VA werd uit het schepencollege gekieperd. De Stadslijst is een kartel tussen Open Vld, Groen en M+ met burgemeester Bart Somers.

Het nieuwe stadsbestuur heeft nu een ‘belangrijke’ beslissing genomen: de Vlaamse Leeuw die permanent op de Sint-Romboutstoren wapperde, zal enkel nog op 11 juli gehesen worden. Groen (met Kristof Calvo) mag zich op de borst kloppen. Van die partij weten we dat ze allergisch is voor Vlaamse symboliek. Bij Bart Somers zou dat anders moeten liggen, gezien zijn verleden bij VUJO en Volksunie. Sinds Bart bij Open Vld genesteld zit, is elk grammetje Vlaamsgezindheid verdwenen.