Zoals de meeste Europese landen doet België veel moeite om “Belgische” vrouwen en kinderen van IS-terroristen terug naar huis te halen. Daarbij wordt een vergevingsgezind discours vol leugens, vergoelijking en valse sentimentaliteit gebruikt. De Franstalige kranten L’Echo en La Dernière Heure publiceerden een aangrijpend getuigenis van enkele jezidi-vrouwen die ronduit verklaarden dat “vrouwen van IS dikwijls nog erger waren dan de mannen”.

Een jezidi-vrouw beschrijft hoe de IS’ers op de slavenmarkt soms twee of drie meisjes of vrouwen tegelijk kochten en mee naar huis namen om hen te verkrachten. Soms betrof het kinderen van amper negen jaar. Als de IS’ers hun seksslavinnen na een tijdje beu waren, ruilden ze die onder elkaar. De echtgenotes van de IS’ers maakten het lot van die slavinnen dikwijls nog erger door hen te vernederen, te schoppen en te slaan. Zij bereidden ook mee de verkrachtingen voor, door de slachtoffers te laten douchen en te maquilleren. Als de teerbeminde polygame echtgenoot dan sneuvelde, verkochten zijn vrouwen de slavinnen gewoon door aan de volgende.

Pari Ibrahim, een Nederlandse van jezidi-afkomst, is erg kordaat in haar oordeel over de IS-vrouwen. Zij vindt dat die per definitie schuldig zijn, omdat zij zich vrijwillig hadden aangesloten bij een genocidaire terreurgroep: “Daden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid, collectieve verkrachtingen, folteringen en gedwongen bekeringen, de IS-vrouwen hebben daarmee ingestemd en eraan meegewerkt. In veel gevallen waren het de IS-vrouwen die de jezidi’s gevangenhielden.” L’Echo maakte melding van een Belgische IS-vrouw die woedend was op de Belgen omdat die als leden van de coalitie tegen IS “vrouwen en kinderen hadden vermoord”. Maar toch mag dat crapuul (m/v) terugkomen. Met dank aan minister Geens.

Pari Ibrahim: “De vrouwen en de mannen van IS geloven dat zij het recht hebben over heel de wereld te regeren. Ze hebben maar van één ding spijt: dat ze de oorlog verloren hebben. Als ze kunnen, zullen ze herbeginnen.” Zo hoort u het eens van een ander, van iemand die spreekt namens de slachtoffers.