In een debat met een ijzersterke Jan Jambon, ‘geleid’ door de linkse vrt-hogepriesteres Kathleen Cools, had Kristof Calvo het eens te meer hard te verduren en bestond zijn strategie erin van zoveel mogelijk aan het woord te blijven en zo mogelijk Jan Jambon te onderbreken om de inhoudelijke schade te beperken.

Jan Jambon sloeg Calvo in de hem schaars toegemeten spreektijd immers om de oren met cijfers die hij niet kon weerleggen. Jan Jambon kon alleen eens meewarig lachen en veegde de vloer aan met het beleid waaraan Groen ooit deelnam, bijvoorbeeld in Brussel. Maar de groene brulboei schoot zelf ook meer dan één kemel, vooral toen hij zei: “Wij pleiten voor een vermogensbelasting. Want hoe groter het vermogen, hoe groter de vervuiling.”

Jambon wist niet wat hij hoorde en Vlaanderen ook niet. Wie dus geld heeft en kan investeren in een elektrische auto, een zonneboiler, zonnepanelen en dat soort milieuvriendelijke zaken, gaat dus door Calvo en consorten nog eens extra belast worden omwille van het beschikken over een behoorlijk vermogen, want die… vervuilt… Begrijpe wie kan! Wordt het geen tijd om die klimaathysterische doordrammer stilaan te gaan beschermen tegen zichzelf?! Overigens, zou Calvo met zijn eigen cumul – schepen en parlementslid – niet ruim boven het gemiddelde vermogen in Vlaanderen zitten?!