Om de 75ste jaargang extra in de verf te zetten, pakt uw weekblad deze en volgende week uit met een opvallende reclamecampagne. Met de slogan “Ceci n’est pas une melkkoe” en een bijhorende afbeelding van een Vlaamse Leeuw met uier, worden de jaarlijkse miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië aangeklaagd.

Vorige week kon men in het editoriaal van Jan Segers, editorialist bij Het Laatste Nieuws, het volgende lezen: “143 euro per maand per Waal. Zo veel geld stroomt er vanuit Vlaanderen naar Wallonië. Elke maand dus. Jaar in, jaar uit. Sinds decennia en zonder uitzicht op beterschap. Ontelbare keren hebben Waalse socialistische minister-presidenten de ommekeer aangekondigd.”

Aan de vooravond van de verkiezingen en daaropvolgende regeringsvorming is het niet verkeerd om te blijven pleiten voor een totale afbouw van de miljardentransfers. Het is nu immers al duidelijk dat Elio Di Rupo en Paul Magnette enkel in een federale regering stappen als de miljardentransfers (en andere vormen van ‘solidariteit’ tussen Noord en Zuid) blijven bestaan. Jaarlijkse worden miljarden euro Vlaams belastingsgeld versast naar het zuiden, zonder toezicht en zonder ook maar een enkel dankwoord.

’t Pallieterke pakt daarom uit met een opvallende affichagecampagne. Affiches met de duidelijke boodschap “Ceci n’est pas une melkkoe” werden opgehangen langs een aantal belangrijke invalswegen rond Brussel. Voor de Franstaligen moet de boodschap duidelijk zijn: er moet een einde komen aan het melken van de Vlaamse melkkoe. Aan de Vlaamse politici wordt gevraagd om bij de komende regeringsvorming eindelijk politieke moed te tonen en de afbouw van de miljardentransfers op de agenda te zetten.

Het is de eerste maal dat uw weekblad op deze wijze campagne voert. Niet alleen is de boodschap 0 % politiek correct – zo zijn we – maar ook de keuze voor muuraffichage als reclamedrager is nieuw.

Maar koken kost geld. Wil u ons steunen? Met uw bijdrage zorgen we voor extra affiches locaties waar we de affiche kunnen ophangen. Onze bankrekening: BE63 7360 1247 8308 (BIC KREDBEBB) van de Vrienden van ’t Pallieterke vzw – Boechout. Voor elke vijf euro blijven de affiches een dag langer hangen. Geeft u mee ons een steuntje in de rug. We danken u.