U kon het in vorige nummers al lezen: om de 75ste jaargang extra in de verf te zetten, pakt uw weekblad deze en volgende week uit met een opvallende reclamecampagne. Met de slogan “Ceci n’est pas une melkkoe” en een bijhorende afbeelding van een Vlaamse Leeuw met uier, worden de jaarlijkse miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië aangeklaagd.

We hebben enkele jaren geleden deze slagzin al eens gebruikt op een zelfklever. En die zelfklever is nog altijd verkrijgbaar voor onze lezers. Gratis en voor niks. Stuur een mail of telefoneer naar ons secretariaat.

Trouwens, iedereen die onze affichecampagne financieel heeft ondersteund, mag binnenkort een zelfklever in zijn of haar brievenbus verwachten. Er kwamen heel wat positieve reacties binnen, en uiteraard ook steun van onze lezers. We mochten ook enkele boze, tot zeer boze reacties ontvangen van Franstaligen. Tja, die vrezen natuurlijk dat ze binnenkort moeten gaan werken voor hun centen…

Hierbij alvast mijn hartelijke dank aan al diegenen die een grote of kleine bijdrage schonken om de affichecampagne verder te zetten. Wil u ons ook steunen? Met uw bijdrage zorgen we voor extra locaties waar we de affiche kunnen ophangen. Onze bankrekening: BE63 7360 1247 8308 (BIC KREDBEBB) van de Vrienden van ’t Pallieterke vzw – Boechout. Voor elke vijf euro blijven de affiches een dag langer hangen. Geeft u ons een steuntje in de rug? We danken u.