Bizar

Iedereen die de Brusselse onderwijssituatie al enige tijd volgt, weet dat de Nederlandstalige scholen er uit hun voegen barsten, waardoor de vrije schoolkeuze van Brusselse Vlamingen al lang niet meer gegarandeerd is. In Vorst sluit dan weer een Franstalige basisschool, wegens te weinig leerlingen. De onevenwichten in land en hoofdstad, iemand?

Hoera!

Dolblij zijn wij ten kantore! Onze big boss heeft laten weten dat hij speciaal voor het redactiegepeupel volgend jaar een festival zal organiseren. In Lommel nog wel. Onder de naam Vlaandrivil. En er wordt ruim plaats beloofd aan iedereen.

Volkse bezigheden

Folklore moet in stand worden gehouden. Dat was waarschijnlijk de leidraad voor de jongeren die zich vorige week in recreatiedomein de Ster in Sint-Niklaas proletarisch toegang tot het domein verschaften. De grote vakantie is daar alvast ingezet met respect voor de traditie.

Alarm!

Moord! Brand! De Antwerpse burgemeester legt de Vlaamse regeringsonderhandelingen stil, om de federale evolutie af te wachten. Dat kunnen we toch niet anders kaderen dan als een misdaad tegen de menselijkheid. Of nog erger: tegen belgië!

Waarom zij niet?

Dé bron van inspiratie van dit weekblad zijn uiteraard “de boekskes”, zoals ieder welvoeglijk lezer weet. Toen wij net lazen dat Astrid Coppens, ooit beter bekend als Astrid van “den John”, was bevallen, vroegen wij ons af waarom zij onlangs eigenlijk niet op een lijst stond. Verkozen zou zij zeker geraken. Dat kan beter, dames en heren lijstvormers.

Aan de overkant

In Koewacht, vlak over de grens met Nederland, wordt het lokale zwembad geteisterd door “jongeren” afkomstig uit Belgikistan. Een anonieme medewerkster heeft het zelfs over “Marokkaanse jongeren”. Komaan, Els Keytsman, laat Unia de eis op tafel gooien bij de minister van Oorlog om deze gruwelijke uitspraak bloedig te wreken!

Verpletterende verantwoordelijkheid

De volgende minister van Volksgezondheid wacht een zware en zeer verantwoordelijke taak. Het moet immers aan de dokters, en zeer specifiek de gynaecologen, worden meegedeeld dat zij een foetus niet meer als mannelijk of vrouwelijk mogen duiden wanneer de ouders daarnaar informeren. Ieder mag toch zijn eigen gender kiezen, zeker.

In stand houden

Nog een goede traditie die dringend door de Unesco dient te worden erkend als werelderfgoed: amok op het openbaar vervoer naar en in het domein zelf van Sport Vlaanderen in Hofstade. Wij danken de Brusselse jongeren voor het bestendigen van deze schone traditie.

Pas op, of…

Waar men deze dagen ook volop geniet van zomerse pret is in Vilvoorde aan het kanaal. Daar is de zomeranimatie weer begonnen, met als animatoren eveneens Brusselse jongeren. Als die het blijven uithangen, zal het niet bij sensibiliseren blijven, waarschuwt Vilvoords burgemeester Bonte. Een tip voor B/bonte Hans: dringend aan deradicalisering beginnen.

Jakobijns

In het college Pierre Bayrou in het Zuid-Franse Saint-Antonin schrapt het collegehoofd met één pennentrek de uren Occitaans en ontzegt daarmee een honderdtal leerlingen de mogelijkheid om hun voorouderlijke taal te leren en bezigen. Het paradijs onder Macron, iemand?

Grachtonderhoud

Oude koeien uit de gracht halen, het is zelden een goed idee. Hoe men het ook draait of keert: Forza Flandria mag dan al de wensdroom zijn van sommigen, hoe dan ook blijft dat een oude koe. Laat die dus maar rustig in haar gracht.