Hebt u dat ook, dat gevoel dat onze westerse maatschappij elke dag een stukje gekker wordt dan ze al was? Het volgende verhaal werpt een belangrijke vraag op: waar stopt asiel en waar begint het misbruik? En vooral: wat doen onze overheden? Zíén ze het misbruik? 

In Pakistan is homoseksualiteit verboden. Een jonge Pakistaan die omwille van zijn homoseksualiteit asiel had aangevraagd in Italië en het op basis van allerlei internationale verdragen ook had gekregen, heeft onlangs twee jonge meisjes van 14 jaar verkracht. Een agressie die veel emotie heeft losgemaakt in Italië.

Deze seksuele agressieveling kreeg een verblijfsrecht (internationale bescherming) omdat hij had verklaard homoseksueel te zijn en voor zijn leven te vrezen in zijn herkomstland. Niet minder, maar ook niet meer dan dat. Het onderzoek naar de ware achtergrond van de Pakistaan startte eigenlijk pas nadat de ouders van de twee meisjes klacht tegen de man hadden ingediend.

Ook in Italië blijken rechtbanken vaak losgeslagen te zijn, mijlenver van de werkelijkheid verwijderd, beslissingen nemend die op geen enkele democratische manier zijn onderbouwd. Het draagvlak voor dit soort rechterlijke uitspraken wordt bij de bevolkingen van alle West-Europese staten steeds kleiner.