“Vraag. Nu we dan werkelijk de heetste dagen ooit gemeten meemaken, nu wetenschappelijk is aangetoond dat voor het eerst in de geschiedenis de aardbol OVERAL opwarmt en niet lokaal – kunnen we dan nu de klimaatontkenners en klimaatverziekers in politiek, wetenschap en bedrijfsleven hiervoor aansprakelijk stellen, mede namens hun eigen (klein)kinderen?

Dat is een vraag die me bezighoudt. Is het wettelijk mogelijk mensen te berechten voor de moedwillig volgehouden leugens die onze planeet voor tienduizenden jaren zullen verzieken en massale dood en ziekte zullen verspreiden? Haatzaaien is strafbaar, wildplassen ook. Waarom dit niet?”

Bovenstaand citaat werd door Ramsey Nasr op zijn Facebookpagina geplaatst. Nasr is de voormalige stadsdichter van Antwerpen en in 2009 nog ‘Dichter des Vaderlands’. Dat onze gesubsidieerde dichter-toneelspeler-regisseur tot de linkse scene behoort, hoef ik u niet te vertellen. Uiteraard is hij links, en denkt en handelt hij links.

Kritisch nadenken over het klimaat is dus verboden. Er is maar één dogma, en al wie een afwijkende mening heeft, moet opgesloten worden. ‘These, antithese, synthese’… vergeet het. Ramsey Nasr staat niet alleen met zijn bedenkingen. Bij links leeft wel degelijk het idee dat klimaatontkenning strafbaar moet gemaakt worden. De klimaatwetenschappers – er zijn er duizenden – die niet meedoen aan de hysterie, worden alvast monddood gemaakt. Ook al beschikken ze over even relevante cijfers en bewijzen om kritisch om te gaan met de klimaatwijzigingen.Stel u voor dat ondergetekende zou schrijven: “Al degenen die anders denken dan ik, moeten veroordeeld en opgesloten worden.” Het kot zou te klein zijn.

Ondertussen blijkt dat juli 2019 de warmste maand is ooit gemeten. Het was gemiddeld… 0,04 graden warmer dan in juli 2016. Wauw! Dat cijfer komt van Jean-Noël Thépaut, hoofd van het Copernicus-aardobservatieprogramma van de Europese Unie. Althans, zo wordt de man omschreven in onze media.

Dat is niet helemaal juist. De man is op dit ogenblik “Head of Copernicus Climate Change Service” van ESA. Pas op 1 oktober 2019 start hij als directeur van het Copernicus-aardobservatieprogramma van de EU. Maar dat is niet het punt. Het belang zit in hem in de officiële titel: Copernicus Climate Change Service. De man is dus hoofd van een instelling die ‘leeft’ van de klimaatwijziging.
“Quod erat demontrandum” stond onder de vraagstukken in mijn wiskundehandboek. En zo wordt bewezen wat bewezen moet worden: al is het met een magere 0,04 graden.

Ik weiger mee te doen aan zulke vorm van paniekzaaierij. Als het van Ramsey Nasr afhangt, wacht me nu een cel in de Begijnenstraat. Toffe gasten toch, die linkse vrijdenkers.