In Oslo werd daarnet de Nobelprijs voor de vrede uitgereikt. De winnaar is Abiy Ahmed geworden, de opruimer van de Tigrinya. Iemand die zich kan nestelen in de rij van Cordell Hull, Elihu Root, Barack Obama, Lê Duc Tho, en Yasser Arafat. Deze uiterst prestigieuze prijs beloont figuren die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor de vrede. Ze is zodanig exclusief dat Ghandi ze zelfs nooit won, maar hij was dan ook een vegetariër.

Reporters van ’t Pallieterke waren dit jaar niet welkom in het Nobel vredescentrum na enkele uitspattingen in de champagnebar de vorige keer. Omwille van de discretie en de goede vrede zullen we daar niet verder op ingaan, we stelden alleen maar vast dat schuine moppen toen weinig geapprecieerd werden in het Oslo-Vestbanen station. Vooral niet als de pointe gemaakt wordt met toeterende geluiden en een knijpende aanraking naar vrouwen toe, maar we drijven af.

Ons fijn gemaasd netwerk en onze uitgebreide connecties bij wereldleiders zorgden ervoor dat we een exclusieve shortlist met mogelijke winnaars op onze weelderige kantoren ontvingen. We selecteerden de meest opvallende figuren

Wie maakte er dit jaar kans op het felbegeerde beeldje?

 1. Tendayi Achiume: Deze dappere vrouw bestrijdt met gevaar voor eigen leven de gruwelijke realiteit van het rauwe racisme. Deze onverschrokken strijd voert ze in achtergebleven, racistische holen zoals Groot-Brittannië en Nederland. In die landen loopt ze voorop om onder andere meer vrouwen onder de boerka te krijgen.
  (Achiume met gevaar voor eigen leven in Londen)
 2. John Crombez: Een kleine verrassing die ons trots moet maken, een Vlaming.
  Niemand minder dan John Crombez werd bijna beloond omwille van zijn inzet voor de vrede. Hij voerde een niet afgelaten strijd tegen de aankoop van militair wapentuig. De vredesactivist ging hier zeer ver in, en dat viel in Oslo bijzonder goed. Ook worden zijn acties die zorgden voor een verdere inperking van het internationale socialisme in Vlaanderen zeer op prijs gesteld.

  Stadhuis Oostende(Het stadhuis van Oostende, waar Crombez niet in zit)
 3. Xi Jinping: Deze wereldleider is niet enkel een leider om het klimaat te redden zoals u weet uit onze media, al stoot China meer CO2 uit dan ooit. Hij slaagde er mooi in om Europa strengere uitstootnormen op te leggen! Deze leider slaagt er ook in om vrije meningsuiting zonder al te veel bloedvergieten aan banden te leggen. Iets waar wereldleiders zich mondiaal door laten inspireren. Extreemrechtse betogers in Hong Kong die zwaaien met Amerikaanse vlaggen worden niet nodeloos mishandeld maar zeer efficiënt opgevangen door de big brotherstaat in China. Ook het islamistisch terrorisme bestaat amper in China dankzij leuke kampen en uitgebreid openbaar vervoer. Europese leiders kunnen niet wachten om die blauwdruk over te nemen.Afbeeldingsresultaat voor uygurs china camp
  (Oeigoeren die zeer vrijwillig bijles volgen)
 4. Recep Tayyip Erdoğan: De laatste kandidaat die we hier noemen was een absolute topfavoriet. U kan al raden waarom.
  Met zijn kersverse operatie in Syrië, toepasselijk “operatie ontluikende vrede” genaamd, zal hij zorgen voor nog meer stabiliteit in deze historisch uitgedaagde regio. Bovendien beloofde hij om nog veel meer vluchtelingen en migranten naar Europa door te sturen. Zoals u vaak verteld is, zijn die mensen een bron van rijkdom, diversiteit en vooruitgang.

  Afbeeldingsresultaat voor google operation peace spring wiki(Koerden steken vreugdevuren aan om de Turken te verwelkomen in Syrië)

Geen twee keer

Tenslotte dienen we nog mee te geven dat ook de EU zeer hoog genoteerd stond. De politieke superstaat in wording voert immers een zeer moreel activistische politiek en mengt zich in allerlei brandhaarden. Ook voerde ze een actieve politiek om terroristen en hun familie terug halen naar ons eigen grondgebied. Dit doet ze op basis van superieure principes waarmee ze zich zelfs economisch en diplomatisch schaadt. Als kers op de taart heeft deze instelling niet eens een eigen leger noch een militaire politiek of veiligheidsbeleid die naam waardig voor haar lidstaten. Maar omdat de EU deze prijs al gewonnen heeft viel ze, net zoals veel klanten van mensensmokkelaars naar hier, uit de boot.