Drie vrouwen en tien kinderen eisen dat ze worden opgehaald uit IS-gebied en terug mogen naar België, waar hun – ongetwijfeld – naar Nederlands voorbeeld bed, bad, brood én uitkering wacht. De waanzin van de eis wil tot niemand doordringen. De veilige omgeving verlaten om (volkeren)moord en verkrachting te faciliteren, daarna doodleuk verwachten dat je je oude leventje ‘thuis’ weer kunt oppakken. En aangezien ‘waanzin’ geen juridische grondslag heeft, is de kans groot dat deze landverraders vermomd als tikkende tijdbommen, gewoon terugkomen.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok denkt dat deze waanzin aan hem voorbij zal gaan. Sinds de Amerikanen Noord-Syrië hebben verlaten en de Turken de IS-fanboys en -girls laten lopen, is de beste man erachter gekomen dat er geen Nederlandse IS-strijders zijn ontkomen uit de kampen in Noord-Syrië. De opmerking alleen al is een belediging, niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor de rest van Europa.

Dus er zijn geen Nederlandse IS-strijders vrijgekomen? Jeetje, gelukkig maar. Want die lui die wél zijn ontsnapt, komen uiteraard niet terug naar Europa, maar blijven in de regio. Omdat het er zo veilig en gezellig is. Bovendien is er een hek om Nederland. Wat zeg ik, Europa! En zo niet, dan willen die gasten toch niet terug naar Europa. Toch? En hebben ze geen verziekte geest. Zijn het geen moordenaars die vrij kunnen reizen door Europa en weten ze niet waar Nederland ligt.

Middeleeuwtje spelen

Nee. Buitenlandse IS-strijders die ontkomen zullen teruggaan naar hun eigen land, omdat ze daar zo welkom zijn. En anders dwingen de vrouwen wel af dat ze worden opgehaald. Ik zie het al voor me: alsof het om een gipsvlucht gaat van vakantiereizigers die hun been hebben gebroken. Een toestel vol vrouwen en kinderen. Zouden ze dan die achterlijke boerka nog dragen? En zich laten bedienen door hoeren, vermomd als stewardess? Zouden de kinderen denken: “Ongelovige vrouwen, die moeten verkracht en vermoord worden.”?

Nog één keer de feiten op een rijtje voor de advocaten en rechters die menen dat mensenrechten ook gelden voor IS-strijders:

  1. Mannen én vrouwen zijn vertrokken uit het veilige, vrije Europa omdat ze in een zandbak middeleeuwtje wilden spelen.
  2. De spelregels van middeleeuwtje waren moorden, mishandelen, roven, beroven van iedereen die geen lid van hun islamitische sekte wilde worden.
  3. Vrouwen waren minstens net zo sadistisch als de mannen: ze mishandelden andere vrouwen en leverden ze uit aan hun mannen om te verkrachten.
  4. Hun kinderen voedden ze op in een gewelddadige omgeving met een gewelddadige ideologie.

Laat het maar aan het liberale Westen over om deze mensen niet terug te willen, mits maar tenzij want indien. Dit zijn massamoordenaars, de kampbeulen die onschuldige mensen de dood ingejaagd hebben. En nu weer hun ‘rustige leventje’ willen oppakken. Hier, thuis in het Westen. Terwijl we hun misplaatste gejank kunnen lezen, zien en horen op radio, tv en in kranten, blijven het moordenaars. Mensen die we niet terug moeten willen op onze Europese straten, of ze nou uit Nederland komen of niet.

Wat de wereld wél zou moeten met die volwassenen en hun kinderen

En hun kinderen? Ach, hun kinderen. Er past alleen diep medelijden met IS-kinderen. Ze hebben nooit de kans gekregen om kind te zijn. Nooit met Lego gespeeld, geen Barbie aangeraakt, laat staan te horen gekregen dat roze en blauw seksistisch zijn. Zoals ook de Syrische, Koerdische en Jezidi-kindjes geen weet hebben van speelgoed. IS-tuig heeft die kinderen op de wereld gezet, IS-tuig had nul medelijden met alle andere onschuldige kindjes en verwacht dat nu wel van ons? ‘Tief toch een end op.’ Er is geen traumatherapeut die kan voorspellen hoeveel schade die kinderen hebben opgelopen, laat staan hoeveel schade ze onze samenleving zullen berokkenen als volwassene. Dus nee, ook ‘kleine’ kinderen moeten we niet terug willen. Wat de wereld wél zou moeten met die volwassenen en hun kinderen, mag je niet hardop zeggen, ook niet als columnist. Maar deporteren naar een onbewoond eiland zou nog te mild zijn.

Dat gaat helaas niet gebeuren. Dan maar even een ‘fast forward’ naar hoe het er dan uit komt te zien? Gaan die IS-kindjes bij Fleur, Floris, Jasper en Charlotte in de klas zitten? Bij de kinderen van de rechters, advocaten en politici die menen dat die moeders terug mogen keren? De kans is groot van niet. ‘Not in your backyards’ hé? Wat dan wel? Tussen de allochtonen, zodat ze elkaar nog meer kunnen voeden met die fijne moordzuchtige ideologie? Wij, burgers van Europa, verdienen het om gevrijwaard te blijven van moordenaars en moordende ideologieën. Ongeacht wat die vrouwen eisen. Ongeacht wat juridisch ‘rechtvaardig’ zou zijn.