Toen de politie om kwart na zeven ’s morgens aanklopte bij de rechtse conservatieve blogger die zichzelf Fahrenheit211 noemt – een orthodoxe jood overigens, die alleen koosjer eet – beweerden de agenten dat het gewoon voor “een gesprek” was. Maar Fahrenheit kende de listen en lagen van de Britse gedachtenpolitie en hij weigerde de agenten binnen te laten. Ze hadden overigens geen huiszoekingsbevel.

Intussen zag hij op de televisie hoe zijn huis omsingeld werd en hoe er ook agenten in zijn achtertuin waren binnengedrongen. Daarna beukten de agenten zijn voordeur in met een draagbare stormram. Ze sloegen Fahrenheit in de boeien en arresteerden hem. Er was geen formele beschuldiging, maar Police Constable Choudury – duidelijk geen echte Engelsman – snauwde hem toe dat hij verdacht werd van “malicious communication” en “raciale en religieuze haat.”

Sadiq Khan

Zijn computers en die van zijn echtgenote werden in beslag genomen. De agenten maakten deel uit van de speciale eenheid die geacht wordt ‘hate crime and hate speech’ te bestrijden en die onder bevel staat van de Pakistaanse moslimburgemeester van Londen, Sadiq Khan, die ooit beroemd en berucht werd als advocaat van islamitische terroristen. Ook agenten van de West Mercia Police namen aan de raid op Fahrenheits woning deel. Dat was één van politiediensten die jarenlang de islamitische benden in haar ambtsgebied ongemoeid liet, terwijl die meer dan duizend blanke, niet-islamitische meisjes verkrachtten en tot prostitutie dwongen.

We vonden geen recente cijfers over het totaal aantal mensen dat in Groot-Brittannië werd gearresteerd en/of vervolgd wordt wegens “hate speech”. Men moet zich daarbij geen oproepen tot brandstichtingen in moskeeën voorstellen. In de praktijk ging het dikwijls gewoon om politiek incorrecte grappen. Vandaar dat men die politie-eenheid van Sadiq Khan de “jokestapo” noemt. Ach, een Rus uit de jaren ’20 zou dit allemaal herkennen. Zo beginnen totalitaire staten altijd. Fahrenheit211 is nog altijd online. Ga vlug kijken! Het zal misschien niet lang meer duren.