Vlak na de Tweede Wereldoorlog was de Britse National Health Service NHS, met zijn gratis geneeskunde voor iedereen, het paradepaardje van het Britse socialisme. Nu is dat ontaard tot een bureaucratisch monster.

De gezondheidszorg van de NHS is gratis, maar van zeer slechte kwaliteit. Zoals in alle socialistische systemen zijn er heel lange wachtlijsten. Vele mensen sterven terwijl ze op de wachtlijsten staan voor een operatie. En zoals alle socialistische monsters misbruikt ook de NHS zijn macht voor politieke doeleinden.

Woordvoerders van de NHS hebben nu aangekondigd dat zij “een sterk signaal willen uitsturen dat elke vorm van racisme en discriminatie volledig onaanvaardbaar is. We willen dat onze medewerkers daar tegen ingaan en dat rapporteren. Iedereen moet weten dat dat gevolgen zal hebben. Naar het voorbeeld van de voetbalwereld zal er een systeem van gele en rode kaarten worden ingevoerd.” Dat lijkt ook op het systeem van sociale strafpunten dat in communistisch China werd ingevoerd, maar dat zegde de NHS natuurlijk niet luidop.

De ultieme sanctie van de NHS kan zelfs gaan tot het stopzetten of weigeren van een medische behandeling. Het begon met het censureren van mensen op websteks en in de sociale media. Dan kwamen er voor “racistische” of “islamofobe” groepen beperkingen op het openen van bankrekeningen en het aangaan van leningen. Daarna begon men pleegkinderen weg te halen uit families die UKIP steunden, of die als “islamofoob” werden gebrandmerkt. Nu komt de volgende stap: het weigeren van medische zorgen. Achter zijn façade van verkiezingen en parlementen is Groot-Brittannië in ijltempo in een totalitaire staat aan het veranderen.