Walter De Donder heeft openlijk gezegd wat iedereen met eigen ogen kan zien, maar niet durft zeggen: dat er in Antwerpen en Brussel wijken zijn die “volledig ontvolkt zijn van onze eigen mensen en die ingenomen zijn door andere groepen”.

Volgens een andere kandidaat voor het voorzitterschap, Raf Terwingen, heeft De Donder daarmee mensen “geschoffeerd”. Hoezo? Is het vaststellen van een nuchter feit dan “schofferend”? Volgens Terwingen is “Mustafa ook ene van ons als hij Nederlands spreekt en van Vlaanderen houdt”. We kennen inderdaad ‘Mustafa’s’ die Nederlands spreken. Sommigen spreken zelfs met een Antwerps accent op de propagandafilmpjes van IS. Er zijn vele ‘Mustafa’s’ die van Vlaams geld houden, van Vlaamse sociale woningen en van seks met Vlaamse meisjes, al dan niet met wederzijdse toestemming. Maar we hebben er nog nooit ook maar een ontmoet die van Vlaanderen hield…

Overigens zou Raf Terwingen beter zijn mond houden en héél discreet in het bronsgroen eikenhout verdwijnen, want als burgemeester van Maasmechelen was hij ooit aanwezig op een meeting waar Ömer Zararsiz kwam spreken, de leider van de Grijze Wolven in België. De meeting was georganiseerd door Belgica Türk Federasyonu en Eisden Ülkü Ocagi, twee vzw’s die mantelorganisaties zijn van de Grijze Wolven. Maar Terwingen beweerde dat hij van niets wist. Een flagrante leugen, want de banden van die vzw’s met de Grijze Wolven stonden gewoon open en bloot op internet.