Op 8 december 2016 lanceerden we de politiek incorrecte internetnieuwswebstek SCEPTR. Achter de schermen kreeg SCEPTR een helpende hand van ’t Pallieterke, zowel financieel als redactioneel. Ik was er immers toen (en nu nog) van overtuigd dat een nieuwswebsite die breekt met de linkse ‘pensée unique’ meer dan noodzakelijk was.

Het moest een medium worden waarmee we ook een andere generatie dan de lezers van ’t Pallieterke konden bereiken. Drie jaar later is SCEPTR op weg naar 30.000 volgers op Facebook en lezen dagelijks een 20.000 mensen een artikel op de webstek.

Afscheid hoofdredacteur Jonas Naeyaert, intrede hoofdredacteur ad-interim Carl Deconinck

Hoofdredacteur Jonas Naeyaert mag dus tevreden terugblikken op drie jaar zwoegen. Toch is er ook spijtig nieuws te melden, want de SCEPTR-hoofdredacteur heeft beslist om andere oorden op te zoeken. Hij blijft alvast nog enkele weken aan boord om de overdracht voor zijn opvolger in goede orde te regelen. Tegelijkertijd lanceren we een open vacature voor de functie van hoofdredacteur van SCEPTR. U kunt solliciteren via www.sceptr.net. We wensen Jonas Naeyaert alvast veel succes met zijn toekomstige activiteiten en danken hem van harte voor zijn inzet om SCEPTR van nul op te bouwen.

Het was zeker niet gemakkelijk. SCEPTR krijgt geen subsidies, wat had u anders verwacht… Als u weet dat de vorige Vlaamse regering 27.000 euro veil had voor een project met Afghaans borduren (zoals u vorige week in dit weekblad kon lezen), dan begrijpt u dat er voor rechtse en Vlaamsgezinde projecten geen euro overschiet. Wel voor de linkse internetsite Apache, die in 2017 zo’n 50.000 euro kreeg van de Vlaamse regering.

En zo moeten we dus blijven rekenen op de financiële steun van de lezers van SCEPTR en ’t Pallieterke. In het Vlaamse medialandschap zijn SCEPTR en ’t Pallieterke unieke fenomenen, beide 100 procent niet-politiek correct. Als u ons initiatief wenst te steunen, dan is hier het rekeningnummer van SCEPTR: BE39 7390 1640 4519. Elke bedrag is welkom, want vele kleintjes maken een groot.