Anuna mist de klimaattop in Madrid en verblijft nu sinds een week op het paradijselijke Caribisch eiland Martinique. Haar quote in de serieuze gazetten: “Ik was er echt kapot van dat we de top in Madrid niet zouden halen. Ik wou daar zo verschrikkelijk graag staan en ik verdiende het ook om daar te staan. Ik moet op die COP25 zijn en niemand anders van Youth for Climate”.

Op 21 november zat Anuna nog in Belém in Brazilië. Sinds 29 november bevindt ze zich op Martinique, samen met haar 30-koppige delegatie. Hoe ze de afstand van 2.262 km tussen de twee locaties heeft overbrugd, is ons niet bekend. We weten wel dat zij en haar volgelingen vanuit Martinique de Cop25 zullen volgen. En dan is het wachten op een vrachtschip dat hen terug naar Europa brengt. Een vrachtschip vaart voor zover we weten op diesel, maar dat is uiteraard niet meer vervuilend als er klimaatactivisten meereizen.