In Erwetegem, een deelgemeente van Zottegem, pleegden twee gewapende mannen een homejacking in een huis waar een grootmoeder op haar twee kleinkinderen van vier en zes jaar oud paste.

De gangsters bedreigden de kinderen met een vuurwapen om de vrouw te dwingen haar kostbaarheden af te geven en geld af te halen uit een geldautomaat. De bandieten gingen ervandoor met de auto van de familie, maar een eind verderop botsten ze tegen twee geparkeerde auto’s en ze moesten te voet verder vluchten.

Eén van hen kon kort daarop gearresteerd worden. Het Laatste Nieuws vermeldde natuurlijk niets over hun uiterlijk of hun afkomst, maar de krant noemde wel een zekere Amin Jijali bij naam, omdat die na de botsing onmiddellijk poolshoogte kwam nemen en de vluchtende gangsters kon filmen.

Het Nieuwsblad gedroeg zich in zijn verslaggeving voor een keer wat eerlijker. Daar noemde men de naam van die getuige niet – dat hoeft ook niet, men moet die man niet aan represailles blootstellen – maar men citeerde wel zijn verklaring dat de bandieten “Marokkaans” spraken. De media zitten vol schurken en collaborateurs met de moslims. Maar gelukkig stemmen ze hun leugens niet altijd op elkaar af. Daardoor wisten we dat HLN zichzelf had gecensureerd.