Een peiling die de twee separatistische partijen samen op 49 procent van de stemmen plaatst, de traditionele partijen historisch laag, Open Vld onder de psychologische drempel van de tien procent, en sp.a bijna even klein als PVDA en dat alles op een cruciaal ogenblik in de federale formatie.

Je zou denken dat dat toch wel enige nieuwswaarde heeft, zelfs al werd de peiling uitgevoerd in opdracht van de concurrentie. Niets van, dachten ze bij de VRT, die voor zover wij konden zien het niet eens de moeite vond om aan die peiling ook maar één woord vuil te maken. Bij De Standaard vonden we op zaterdag wel een kort overzichtje met de resultaten terug. Maar blijkbaar vonden ze bij die krant dat die vermelding niet compleet was zonder de peiling denigrerend te omschrijven als een “internetpeiling”.