Wereldschokkend

Echt, wij stonden te trillen op onze benen. Wouter De Vriendt, de exponent van de politieke correctheid van Groen in de Kamer, die zich in een tweet achter de Franse Mila schaart, de jongedame die omwille van haar islamkritische uitlatingen met de dood wordt bedreigd. Zou er dan toch nog hoop zijn?

Gebruiksbestemming

Nabij het Brusselse Zuidstation liggen al tientallen jaren enkele zeer grote, ondergrondse zalen leeg te wezen. De NMBS zou er nu uiteindelijk toch iets mee willen doen. Wij stellen voor om er een illegalen- en transmigrantencentrum onder te brengen. Hoewel, het zou rap te klein zijn.

Monocoloriek

Hebben wij dat goed gezien? Heeft de openbare omroep nu weer reclame gemaakt voor het toneelstuk van Dalilla Hermans, een enkel-zwarte-vrouwenstuk? Dit kort na de heiligverklaring van Winnie Mandela op het podium in een ander enkel-zwarte-vrouwenstuk? Ergens bij de cultuurredactie zit daar blijkbaar iemand met een freudiaanse fixatie. Een blanke, oude man?

Het straatbeeld

In Brussel werden enkele straten afgesloten ter gelegenheid van de begrafenis van een ‘conservatieve’ islamitische prediker. Halleluja, eindelijk hebben we nu ook foto’s van straten van bij ons, volgepakt met biddende moslims. Omhoog in de vaart der volkeren!

Filmrol

Met vreugde kunnen wij u meedelen dat er eerstdaags een nieuwe “Mission Impossible” in de filmzalen verschijnt, die zich afspeelt in België. In de hoofdrol: niemand minder dan Koen Geens.

Amper mogelijk

Wij hebben het net nog even gecontroleerd, maar tot onze verbijstering klopt het: Engeland ligt nog op net dezelfde afstand van het continent als voor de Brexit. Een mens kan er geen touw aan vastknopen.

Verrassing, verrassing

Wat min of meer te verwachten was, gebeurde: Anuna De Wever gaat stage lopen bij de groenen in het Europees Parlement. Volgens de politieke logica zal Anuna nu bij volgende verkiezingen een plaats op de kieslijst worden aangeboden, desnoods als onafhankelijke. Er zijn nog zekerheden.

In Frankenland

Het heeft de heer Macron, president van de Franse Landen, behaagd zijn parlement onder lichte dwang op een ‘verkeerde’ stemming inzake rouwverlof bij ouders te laten terugkomen. Na de zonnekoning, de zonnepresident?

Eerst doen, dan denken?

Is de overijlde invoering van lage emissiezones (LEZ) op de terugweg? In Rotterdam werd de LEZ weer afgeschaft. Hier te lande vraagt VAB te stoppen met het willekeurig invoeren ervan. Tja, als politici nu eerst eens zouden nadenken vooraleer populair te willen doen…

Ervaren rotten

Bij onze collega’s van Jyllands-Posten kennen ze het onderhand: een spotprent publiceren, over China en de virusuitbraak bijvoorbeeld, en lap, de staat in kwestie eist excuses. De islam of het communisme, het blijven overtuigingen waarin voor de lach geen plaats is.