’t Pallieterke viert dit jaar zijn 75 ste verjaardag en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Noteer alvast de Academische zitting die Pro Flandria organiseert op donderdag 26 maart.

Het belooft een mooi programma te worden. Na een welkomstwoord van Kurt Moons, voorzitter Pro Flandria, zal onze hoofdredacteur het kort hebben over 75 jaar ’t Pallieterke.

Daarna volgt een panelgesprek met als thema: “De media in Vlaanderen – Vlaanderen in de media”.

Panelleden zijn: Simon Demeulemeester, journalist bij Knack, Isolde Van den Eynde, redactrice bij Het Laatste Nieuws, Jan De Meulemeester, journalist bij Vlaamsparlement.tv en voormalig VTM-medewerker en tot slot Thierry Debels, freelance journalist bij o.a. SudPresse en ’t Pallieterke. Het gesprek wordt in goede banen geleid door Frans Crols. Aansluitend spreekt barones Mia Doornaert, voorzitter Vlaams Fonds voor de Letteren, een laudatio uit voor de vrije onafhankelijke pers.

Afsluiten doen we met een stijlvolle receptie. Plaats van het gebeuren: Vlaams Parlement in Brussel. (ingang: IJzerenkruisstraat 99). Aanvang: 19 u.30 (deuren vanaf 18u.30)

Inschrijven is verplicht via contact@proflandria.be. U dient daarbij uw naam, voornaam en geboortedatum van elke inschrijver mee te delen. (dit in functie van de veiligheidsmaatregelen van het Vlaams parlement). Deelname in de kosten: 20 euro per persoon. Studenten kunnen gratis inschrijven, maar enkel op vertoon van hun studentenkaart. Alle aanwezigen ontvangen trouwens een herdruk van het boekje “500 moppen uit ’t Pallieterke”.

Vanuit Antwerpen (met tussenstopplaats Mechelen), Gent (met tussenstopplaats Aalst) en Hasselt (met tussenstopplaats Leuven) worden taxibusjes ingelegd.

Alle praktische informatie vindt u op de webstek: www.proflandria.be of via hogervermeld e-postadres.