SPD-parlementair in Hamburg, Kazim Abaci, wil de opmars van de rechts conservatieve AfD stoppen door een hogere verkiezingsdeelname van Turken met de Duitse nationaliteit.

“We zouden graag hebben dat meer Turken gaan stemmen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat het aantal ongeldige stemmen terugvalt – en de rechtspopulisten uit het parlement kunnen worden gehouden”, citeert de Duitse krant Hamburger Morgenpost de socialistische volksvertegenwoordiger met Turkse wortels.

SPD moet wel radeloos zijn…

Concreet zou hij graag 75 procent van alle Turken met de Duitse nationaliteit in het kieshokje krijgen. “Zo zou Hamburg het eerste Duitse Land kunnen worden, waar de AfD terug uit het parlement wordt geduwd.” Nu is de verkiezingsdeelname vooral “in die stadswijken laag, waar veel migranten wonen.” Inspiratie voor zijn oproep kreeg Abaci naar eigen zeggen tijdens een reis naar Istanboel, waar de burgemeester Ekrem Imamoglu liet verstaan zijn actie te ondersteunen. Abaci publiceerde het advies van de burgemeester: “Zijn oproep aan de inwoners van Hamburg van Turkse afkomst is: ga vooral stemmen!”

De Duitse SPD moet werkelijk vertwijfeld zijn als ze op die manier bij Turken aanklopt voor wat stemmetjes meer. Vooral doen, Genossen! Misschien kan Abaci eens een afspraak maken met Emir Kir uit Sint-Joost-Ten-Node?