Tot vorige week was het voor de meeste fans van het tv-programma duidelijk: Maggie is de Mol. Deze deelnemer had ongeveer al haar opdrachten slecht uitgevoerd. Zeker het vernietigen van een stock mondmaskers zonder er nieuwe te bestellen, leek een daad van opzettelijke sabotage.

“Het lijkt alsof ze zelfs geen moeite doet om te verbergen dat ze de Mol is.” lachte Willy (57) uit Zandhoven voor onze televisiecamera. Sinds de laatste aflevering zijn veel fans van het programma echter Philippe beginnen te verdenken.

De Chinese ‘koffiefilters’ van Philippe

Het verzenden van tests met foute instructies naar rusthuizen leek vreemd voor een gediplomeerde in biotechnologie. Maar vooral zijn bestelling van 3 miljoen gebrekkige mondmaskers via een Chinees die voorheen alleen kippenbillen had verkocht, zette vele trouwe volgers van het programma aan het denken. Charlotte (34) uit Wingene plaatste op het fanforum: “Is het geloofwaardig dat een essentiële bestelling zou geplaatst worden zonder contact met de fabrikant?” (knipogende smiley)

Afwezige Sophie

Toch zijn er ook nog die denken dat Sophie best de Mol kan zijn. “Waarom verbergt de kapitein van de ploeg zich elke dag in lange vergaderingen zonder dat daar iets uitkomt?”, vraagt Wesley (22) uit Erpe-Mere zich af. Anderen zijn verbaasd dat Sophie nog in het programma zit. “Ik zie die zo weinig. Ik dacht dat die al was weggestemd,” postte Florimond (68) op Facebook.

Het wordt nog een spannende finale.