Aanstaande zondag is het dag op dag 75 jaar geleden dat ’t Pallieterke voor het eerst van de persen rolde. Op 17 mei 1945 zag voor het eerst een nieuw mediafenomeen het levenslicht. We hadden die symbolische verjaardag met heel veel toeters en bellen willen vieren, maar daar heeft het u bekende virus een stokje voor gestoken.

Maar, niet getreurd, alle evenementen in het kader van onze verjaardag worden naar een latere datum uitgesteld. Ik hoop binnenkort alvast de nieuwe data te kunnen meedelen. Maar we willen onze verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom deze week vier extra bladzijden.

75 jaar ’t Pallieterke, dat zijn 3900 afleveringen. Natuurlijk is er op 75 jaar een grote evolutie geweest. ’t Pallieterke van vandaag is nauwelijks te vergelijken met ’t Pallieterke van in de beginjaren. Logisch toch. Maar al bij al denk ik wel dat onze stichter-hoofdredacteur Bruno De Winter best trots zou zijn mocht hij weten dat zijn geesteskind nog altijd bestaat. Hij zal het bij leven vermoedelijk nooit hebben durven denken dat ook in het jaar 2020 elke week een ’t Pallieterke van de persen zou rollen. Bij leven en welzijn, en met de steun van onze lezers, rukken we op naar de 100!