De leiders van BLM beschouwen zich als de erfgenamen van de revolutionaire marxistische terreurgroepen uit de jaren 1960 en 1970, en ze vereren de linkse dictators van nu. Het gaat hier om de Black Power Movement, de Black Panthers, de Black Liberation Army en de Weather Underground, die oorspronkelijk de Weathermen genoemd werd.

Patrisse Cullors, een medestichtster van BLM, schrijft zelf in haar autobiografie “When They Call You a Terrorist: A Black Lives Matter Memoir”: “Wij waren en zijn hun nakomelingen. We zijn geroepen de fakkel van hen over te nemen. […] Politiemannen zijn letterlijk de nakomelingen van de slavenjagers.” Het gaat hier niet om een vage emotionele binding, van het soort dat zelfs de ergste Vlaamse Lamme Goedzak op 11 juli nog heeft met de soldaten die in 1302 de Guldensporenslag wonnen. Het gaat om rechtstreekse persoonlijke, programmatorische en organisatorische banden tussen de BLM-beweging van nu en de terroristen, verkrachters en moordenaar van toen.

Vele eisen en actiepunten van de Black Panthers, onder meer de afschaffing van de politiediensten en de gevangenissen, zijn rechtstreeks overgenomen door BLM. De Black Panthers worden soms voorgesteld als vrijheidsstrijders, maar zij waren in werkelijkheid een soort zwarte tegenhangers van de Ku Klux Klan en zij waren al even barbaars als de volgelingen van Lumumba in Congo. Een representatief citaat, dat een goed inzicht geeft in hun verwrongen en psychopathische denkwereld vinden we in “Soul on Ice” van Eldridge Cleaver, een van de eerste leiders van de Black Panther Party.

Verkrachtende Black Panthers

“Ik werd een verkrachter. Om mijn techniek en mijn modus operandi te verfijnen, begon ik mij te oefenen op zwarte meisjes in het getto. … En toen ik vond dat ik ervaren genoeg was, stak ik de grens over en ging op zoek naar blanke prooi. Ik deed dit bewust, opzettelijk, uit vrije wil, methodisch,  hoewel ik zie, nu ik erop terugkijk, dat ik toen in een razende, wilde en volledig verdorven geestesgesteldheid was. Verkrachten was een daad van opstandigheid. Ik vergenoegde mij erin dat ik de wet van de blanke aan mijn laars lapte, mét zijn hele stelsel van waarden, en dat ik zijn vrouwen bezoedelde. Vooral dat laatste schonk me naar ik meen een bijzondere voldoening, omdat ik vervuld was van wraakgevoelens vanwege het historische feit dat de blanke man de zwarte vrouw heeft misbruikt. Ik voelde dat ik nu wraak kon nemen. Vanuit de plaats waar een verkrachting heeft plaatsgevonden, verspreidt ontzetting zich in concentrische cirkels. Ik wilde golven van ontzetting doorheen heel het blanke ras jagen.”

Cleaver illustreert zijn gemoedstoestand verder met een citaat van LeRoi Jones uit zijn roman “The Dead Lecturer”: “Kom op, zwart dada-nihilisme! Verkracht die blanke meiden! Verkracht hun vaders. Snijd hun moeders de keel over.” Ik denk dat hier de vaders en de moeders per vergissing verwisseld zijn, maar zo staat het er echt. Cleavers commentaar daarop: “Er zijn natuurlijk heel wat jonge zwarten daarbuiten [de gevangenis] die blanke kelen doorsnijden en blanke meisjes verkrachten. Zij doen dat natuurlijk niet omdat zij de poëzie van LeRoi Jones gelezen hebben. Maar LeRoi brengt wel de smerige feiten van het leven onder woorden.”

De aandachtige lezer zal misschien opmerken dat Cleaver zich toen al had gedistantieerd van zijn gewelddadige verleden als Black Panter en dat hij zich erover schaamte. Vele Black Panthers waren duidelijk meer geobsedeerd door blanke vrouwen dan door marxistische theorieën en velen hadden een lang strafregister vol verkrachtingen en drugdelicten. Soms zegden zij zelfs tegen de blanke vrouwen die zij hadden verkracht dat dit nog maar het begin was van de grote revolutie… Maar toch dwepen de zelfverklaarde marxisten en feministen van BLM nog steeds met hen.

Weathermen

Vorige week kon u lezen hoe de topvrouwen van BLM, Graza en Cullors, zichzelf “getrainde marxisten” noemden. Cullors kreeg die training in het Labor/Community Strategy Center LCSC in Los Angeles, een organisatie die gesticht was door de vroegere Weatherman-terrorist Eric Mann, een openlijke communist die soms de “grootvader van BLM” wordt genoemd. De Weathermen pleegden alleen aanslagen op gebouwen, nooit op mensen. De latere terreurgroepen en BLM zelf zouden niet zoveel scrupules hebben.

Cullors, Alicia Garza en andere stichters van BLM hebben herhaaldelijk de voortvluchtige terroriste Joanne Chesimard, alias Assata Shakur, geprezen als een van hun inspiratiebronnen. Shakur was lid van de marxistische terreurgroep Black Liberation Army. Zij was de eerste vrouw die ooit door de FBI op de lijst werd gezet van “Most Wanted Terrorists”. Na een reeks gewapende overvallen op banken en privépersonen vermoordde zij tenslotte een politieman die gewond op de grond lag. Zij kreeg levenslang, maar met de hulp van andere terroristen ontsnapte ze in 1979 uit de gevangenis en vluchtte naar Cuba, waar ze asiel kreeg.

Een van de terroristen die meehielp aan die ontsnapping was Susan Rosenberg van de May 19th Communist Organization, ook M19CO genoemd, wat een gecodeerde verwijzing bevatte naar Malcolm X en de Noord-Vietnamese dictator Ho Tsji Min. May 19th was de eerste terroristische groep die overwegend uit lesbiennes bestond. Het lijkt wel Monty Python, maar soms is “truth stranger than fiction”. De meeste van die vrouwen waren blank en ze vonden zichzelf daarom verachtelijk. En natuurlijk vonden zij, net zoals de leidsters van BLM, dat heteroseksualiteit niet de norm mocht zijn. May 19th voerde twee jaar lang een campagne van bankovervallen en bomaanslagen in New York en Washington DC. Anders dan de Wheatermen vermoordden zij wel mensen. Bij de doelwitten waren onder andere de Amerikaanse Senaat en een consulaat van Zuid-Afrika. Rosenberg was veroordeeld tot een gevangenisstraf van 58 jaar wegens medeplichtigheid aan die bomaanslagen en aan de moord op twee politieagenten. Zij moest niet ontsnappen en naar Cuba vluchten. Zij kreeg begin 2001 gratie van de Democratische president Bill Clinton, nadat zij slechts 16 jaar van haar straf had uitgezeten. Nee, Clinton was echt niet altijd bezig met Monica Lewinski of Epstein. Soms stoeide hij ook met het marxisme.

Is dat allemaal anekdotisch? Iets uit de vorige eeuw? Nee hoor. Sinds begin dit jaar is Rosenberg vicevoorzitter van de raad van bestuur van Thousand Currents, een non-profitorganisatie die de fondsenwerving organiseert voor het Black Lives Matter Global Network. BLM is tegen het kapitalisme, maar de organisatie gebruikt wel financiële constructies om de belastingen te misleiden. De BLM Global Network Foundation is niet erkend als een liefdadigheidsorganisatie, en dus zijn donaties daarvoor niet fiscaal aftrekbaar. Maar men omzeilt dat door de stortingen om te leiden naar de linkse ActBleu Charities, dat nauwe banden heeft met de Democratische Partij. Van daaruit worden ze dan doorgestort naar Thousand Currents, onder deskundig toezicht van de terroriste Rosenberg, en tenslotte naar BLM zelf.

(wordt vervolgd)