Matthew Banta, alias “Commander Red”, een beruchte agitator van Antifa, werd in de stad Kenosha in Wisconsin gearresteerd terwijl hij onderweg was naar een actie van BLM. Hij bleek in het bezit te zijn van vuurwerkraketten, militaire rookgranaten en… een echte vlammenwerper.

Zijn er nog meer bewijzen nodig om vast te stellen dat Antifa een terreurgroep is, die met wortel en al moet worden aangepakt? Bij zijn arrestatie was Banta blijkbaar zo bang, dat hij in foetushouding ineenkromp. Het is misschien een truc die hij tijdens zijn training geleerd had om onmiddellijk in ‘slachtoffermodus’ te gaan, maar het is best mogelijk dat hij gewoon echt een lafaard was. De Antifa’s zijn grote helden als zij gemaskerd en anoniem met lasers, brandbommen, knuppels en vuurwerk tekeer kunnen gaan tegen ongewapende AfD’ers in Duitsland, of tegen politiemannen die toch niet mogen terugschieten. Maar o wee als ze zelf een klein beetje geweld ondergaan.

Bial funds

Banta jammerde als een kind omdat enkele politiemannen op hem gingen zitten om hem in bedwang te houden. Nee, ze hebben niet eens één seconde zijn eigen vlammenwerper tegen hem gebruikt. Typisch voor de manier waarop de marxisten van Antifa en BLM hun acties jarenlang hebben voorbereid: Banta was al meerdere keren gearresteerd wegens het aanstoken van rellen en geweldpleging tegen de politie. Eén keer had hij zelfs een geladen pistool op een politieman gericht. Maar hij was telkens op borgtocht vrijgekomen. In totaal was er minstens 12.500 dollar aan borgtocht voor hem betaald door de “bail funds” die de marxisten in de VS overal hebben opgericht om criminelen, terroristen en agitatoren onmiddellijk weer vrij te krijgen (zie ’t Pallieterke nr. 31, Buitenlands Spervuur). En ook nu kwam Banta twee dagen later alweer op borgtocht vrij.