Stel u dit scenario voor: bij een mislukt experiment met een kerncentrale of een nieuw vaccin gebeurt er een wereldwijde ramp waarbij honderd miljoen doden vallen. Het duurt jaren voor de gevolgen van die catastrofe min of meer onder controle zijn.

En dan stelt een groep politici of wetenschappers voor: “Laat ons het nog eens proberen. Misschien werkt het nu wel.” Zou u hen hun gang laten gaan? Of zou u hen laten opsluiten? Het lijkt misschien een theoretisch voorbeeld. Iets uit een sciencefictionfilm. Maar het is helaas bittere realiteit.

Marxisme

Dat experiment was het marxisme-leninisme. En nu zijn er overal in de westerse wereld, zowel in de VS als in Europa, gevaarlijke psychopaten die die honderd miljoen doden helemaal niet zo erg vinden en die het allemaal nog eens willen proberen. In naam van de gelijkheid. Dat giftige, verblindende toverwoord. En wij laten hen begaan…