Is het u ook al opgevallen dat de Amerikaanse coronacijfers van de ene dag op de andere vrijwel volledig verdwenen zijn uit de Europese pers? Maandenlang golden die cijfers als hét bewijs van het falende beleid van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat Trump uiteindelijk ook zelf covid-19 kreeg, gold zowaar als een vorm van gerechtigheid.

Maar sinds zijn genezing, en nu de cijfers op het Europese vasteland de pan uit swingen, is het plots opvallend stil over die Amerikaanse coronacijfers. Veel vergelijkende grafiekjes die moeten aantonen op welk continent de politici er niets van bakken, en waar de bevolking klaarblijkelijk te achterlijk is om zich voldoende te beschermen tegen de pandemie, hebben we de laatste tijd niet meer gezien. Idem dito trouwens voor nieuws over de coronasituatie in Brazilië, want dat is nog zo een land dat volgens de Europese kwaliteitspers geplaagd zit met een incompetente president.