Citaat van de week

Nadat Sihame El Kaouakibi beschuldigd werd van gesjoemel met subsidies, haalde opiniemaker Dyab Abou Jahjah keihard uit naar de zogenaamde ‘integratie-industrie’. “De integratie-industrie is sowieso één groot gesjoemel van subsidiewolven en hun politieke beschermheren”, schrijft hij op Twitter. “Een verdienmodel voor sommigen en een politieke investering in cliëntelisme voor anderen. Resultaat? Belemmering van echte integratie door echt werk. Schaf die handel af!”

Daarmee was de kous nog niet af, want Abou Jahjah maakte tegelijk ook brandhout van het concept ‘sociaal ondernemer’. “Dit is wat ook wat je krijgt wanneer de samenleving belachelijke termen accepteert, zoals ‘sociaal ondernemer’”, klinkt het. “Die flinke ‘social entrepreneurs’ gaan hun vzw dan als een bedrijf zien en geloven dat de subsidies die ze krijgen een soort omzet zijn. Dan krijg je louche toestanden. U wilt ondernemer worden, dan moet u uw eigen kapitaal investeren, risico’s nemen. Dan kun je nog sociaal ondernemer zijn door sociale accenten te leggen in je bedrijf. Als u een non-profit runt, kunt u geen persoonlijk gewin behalen en bent u geen ondernemer.”